About

Can't keep 'em bottled.

Wijn is hot!

Wijn is lekker, wijn is sexy, wijn is interessant maar wijn kan ook zeer ingewikkeld zijn. Laat je niet afschrikken door termen als oxidatief, vinificatie, viscositeit en houtlagering. Wij vinden dat iedereen moet kunnen meepraten over wijn maar vooral moet genieten van wijn zonder per se een cursus te hebben gevolgd bij een stoffige man met een baard. Ons doel is dat jij je eigen smaak ontdekt en deze in het vervolg ook kunt en dúrft te benoemen.

 

 

Wie zijn de Chicks with wine?

The blonde

 

Wijn doet haar hart sneller kloppen. Caroline Breugem proefde voor het eerst wijn toen ze 8 jaar was, moest de godendrank leren drinken van haar opa toen ze 14 was, en begon met het volgen van cursussen toen ze 19 was. Inmiddels heeft ze stage gelopen bij het wijntijdschrift Winelife en heeft ze bijna de vinologenopleiding afgerond. Haar praktijkervaring heeft ze opgedaan door te werken bij een hippe wijnbar in Rotterdam en daarna bij een wijnwinkel. Caroline is naast wijnexpert ook saxofoniste en vindt de combinatie muziek en wijn goddelijk.

 

The brunette

 

Toen ze als jong meisje mee werd gesleurd naar de zoveelste wijngaard in Frankrijk had Charlene Meulenberg zich nooit kunnen voorstellen dat ze later een echte wijn nerd zou worden. Opgroeiend in een gezin waar eten en drinken erg belangrijk waren en dan het liefste met mensen van wie je houdt, ontwikkelde haar passie zich volop.

Ze begon in een wijnbar in Rotterdam om daarna verder te leren als sommelier bij één van de meest vooraanstaande wijnbarren van het land in Amsterdam. Vele proeverijen en prachtige wijnen verder, is haar wijnbrevet in the pocket en slijt Charlene haar dagen met haar grootste passies; muziek en wijnen.

 

Copyright © All Rights Reserved